DE OMGEVING

Onze camping is gelegen in de gemeente Roerdalen, Midden-Limburg. De gemeente bestaat uit: Vlodrop, Herkenbosch, Melick en St. Odiliënberg welke verbonden zijn door de meanderende rivier de Roer. Posterholt met Montfort worden verbonden door de Vlootbeek welke dicht bij de grens met Duitsland begint en dan bij Linne uitmondt in de Maas.

 

Duitsland en België liggen dichtbij en de stad Roermond met zijn watersport mogelijkheden en het witte stadje Thorn liggen op een steenworp afstand. Roerdalen is ook een van de acht gemeenten in het Waardevol CultuurLandschap Midden-Limburg (WCL). Een WCL is een gebied met uitzonderlijke natuur- en landschapswaarden, en een grote recreatieve aantrekkelijkheid.

 

Op minder dan 1 km afstand van onze camping vindt u o.a. een supermarkt, bakker en slagerij. In de nabije omgeving zijn vele lekkere restaurants waar u een hapje kunt eten.

Fietsen en wandelen
Nergens in Nederland is zo'n aaneenschakeling van verschillende landschappen te bewonderen. Heidevelden, bossen, rivierdalen en weidelandschappen stralen een serene rust uit. Voor wandelaars en fietsers zijn er tal van mogelijkheden. Zoals de fiets-knooppunten route, verschillende wandelroutes langs de vlootbeek, en het roer en kerkenpad. Natuurlijk zijn er ook  verschillende routes uitgezet in het Nationaal Park De Meinweg.

Dit park ligt ±2,5 km van onze camping.

 

Nationaal Park de Meinweg

Dwars door het Meinweg gebied stroomt de Boschbeek en de Rode Beek. Samen met tal van stille vennetjes, uitgestrekte bossen en heidevelden vormt dit een uitstekende schuilplaats voor adders. Op de Rode Beek of Rothenbach, die bij Wildenrath in Duitsland ontspringt en in Nederland in de Roer uitmondt, bevind zich een watermolen, genaamd "De Gitstappermolen". Deze molen is opengesteld voor publiek en er wordt nog geregeld meel gemalen. Dit meel en andere natuurproducten worden in het winkeltje verkocht. In het nationaalpark zijn tal van ruiterpaden, wandelpaden (Nordic Walking) fietsmogelijkheden en zelfs een rolstoelpad in de buurt van Cafe-restaurant-rijstal Venhof. Een mooie golfbaan ligt aan de rand van het meinweggebied.

Jaarlijkse fietsvierdaagse

Jaarlijks organiseert de stichting fietsvierdaagse De Roerstreek in de maand augustus fietstochten door het unieke Midden-Limburgse landschap. Enkele routes zijn grensoverschrijdend.

Voor elke dag zijn er andere routes uitgezet van resp. 25, 40 of 60 km lengte. De start is op een kleine afstand van onze camping waar het in die dagen wel druk maar oergezellig is.

Aan een van de vele fietsroutes ligt in Melick de Prins Bernhardmolen, met een gezellig restaurant "Oetsjpanning de Meuleberg". Een fijne plek om eventjes te pauzeren tijdens een gezellige avondwandeling vanaf camping "van Kempenhof"

Roermond
De bisschopstad van Limburg "Roermond", gelegen aan de Maasplassen in het hartje van Limburg, op 6 km afstand van onze camping. Een sfeervolle stad met grote rijkdom aan cultuurhistorie, watersportmogelijkheden en een gezellig winkelhart, met pittoreske restaurantjes en gezellige terrasjes. Ook vindt u er een uitgebreid winkelaanbod met o.a. het Designer Outlet en het Retailpark. 

Thorn
Op fietsafstand (18 km) ligt het unieke en pittoreske witte stadje Thorn. Haar rijke geschiedenis, stiftkerk en de historische huizen nodigen u uit op een van de vele gezellige terrassen, of goede restaurants welke garant staan voor culinair genot.

Maaseik
Net over de grens, eveneens binnen fietsbereik (30 km), ligt in België het stadje Maaseik. Rondom de oergezellige markt met cafés en terrassen kunt u met volle teugen genieten van de gemoedelijke sfeer. Dit is België ten voeten uit.